Konkurentsiamet saab Tallinna Veele kehtestada konkreetsed tasud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Konkurentsiamet saab kehtestada konkreetsed tasud, pika-ajalist hinna kooskõlastamist seadus ei võimalda, kommenteeris Tallinna Vee tariifiettepanekut konkurentsiameti avalike suhete juhataja Maarja Uulits.

«Kuna hinnataotlus laekus konkurentsiametile täna, siis on seda enne põhjalikku analüüsi veel vara kommenteerida, töötame materjalid läbi ja seejärel kujundame seisukoha,» lisas Uulits.

Tallinna vesi esitas täna konkurentsiametile tariifitaotluse,  vastavalt sellele tõuseks veehind 2011. aastal 3,5 protsendi võrra, 2,5 protsendi võrra 2012. aastal, 2,6 protsendi võrra 2013. aastal, 2,7 protsendi võrra 2014. aastal ning 2,7 protsendi võrra 2015. aastal.

«Konkurentsiamet ei arvestanud ühtegi muudatust ega vastanud ühelegi küsimusele ega ettepanekule. Tundub, et regulatsiooni koostamisega seotud riigiasutused ei olegi kunagi kavatsenud sel teemal dialoogi arendama hakata ning on keskendunud ettemääratud metoodika sunduslikule kehtestamisele alates 1. novembrist,» märkis veefirma juht Ian Plenderleith.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles