British Airways ihub hammast Finnairile

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finnairi uus lennuk.
Finnairi uus lennuk. Foto: Airbus

British Airwaysi läbirääkimised Soome rahvusliku lennufirma Finnair ostmiseks on jõudnud kaugele, rääkis Kauppalehtile briti lennufirma omaniku esindaja.

British Airwaysi omanikfirma IAG esindaja ütles Soome ajalehele, et lähiajal võib oodata uudised tehingu edenemisest ja omanikuvahetusest.

Äsja teatas reisiuudiste portaal Skift et British Airwaysil on plaan osta Finnair, ning et Soome lennufirma oleks brittidele sobivaim ost tegevuse laiendamiseks.

Mõlemad lennufirmad kuuluvad Oneworld -allianssi ning teevad koostööd üle Atlandi ja Jaapanisse lendudel.

«Finnairi peamine omanik ehk riik on indikeerinud võimalikest muudatustest omanike seas. Aga igasuguseid kuulujutte liigub ikka,» ütles ajalehele FIMi peaanalüütik Kim Gorschelnik.

Soome riigile kuulub Finnairist 55,8 protsenti.

Finnairi omanike sekka kuuluv investeerimisfirma Norvestia kommenteeris, et Finnairis on parasjagu pöördeline aeg: «Uued lennukid ja madal nafta hind moodustavad väga huvitava kombinatsiooni.»

Finnairi aktsia reageeris uudisele Helsingi börsil positiivselt, tõustes lõunaks 6,5 protsenti 4,4 euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles