Adria Airwaysi piloodid alustavad streiki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordic Aviation on hetkel vaid lendude tellijaks, sest ettevõttel ei ole veel oma lennukeid ega meeskondi.  Lende teostatakse koostöös lennufirmadega BMI, Trade Air, NextJet ja Carpatair, kellelt on renditud lennukipark koos meeskondadega ning Adria Airways, kelle poolt on lennuettevõtja sertifikaat, kommertsplatvorm ja piletimüügisüsteem. Pildil siltide vahetus Tallinna Lennujaama piletikassades.
Nordic Aviation on hetkel vaid lendude tellijaks, sest ettevõttel ei ole veel oma lennukeid ega meeskondi. Lende teostatakse koostöös lennufirmadega BMI, Trade Air, NextJet ja Carpatair, kellelt on renditud lennukipark koos meeskondadega ning Adria Airways, kelle poolt on lennuettevõtja sertifikaat, kommertsplatvorm ja piletimüügisüsteem. Pildil siltide vahetus Tallinna Lennujaama piletikassades. Foto: ERIK PROZES/

Nordic Aviation Groupi heaks lende tegev Sloveenia lennufirma Adria Airwaysi piloodid alustavad 30. novembril streiki, põhjuseks takerdunud kollektiivlepingu küsimused. 

Läinud aasta oktoobris informeeriti Adria Aiwaysi piloote, et kollektiivleping tühistatakse, kui piloodid lennufirma kärpemeetmetega nõus ei ole. Kuna piloodid polnud nõus, lepingud lõpetati ning alustati läbirääkimisi uue kollektiivlepingu tingimuste üle, vahendab Balkans. 

Lennufirma kritiseeris streiki, öeldes, et see on ebavajalik sellel lennufirmale raskel ajal. 

Adria Airways võib saada potentsiaalselt investorilt kaheksa miljoni eurose rahasüsti. Aktsionärid arutavad seda juba täna. 

Pühapäeval alustas Adria Airways lende Tallinnast koostöös meie uue rahvusliku lennufirmaga Nordic Aviation Group. Sloveenia lennufirma peaks lende opereerima järgmised 12-18 kuud. See võib Sloveenia lennufirma ka potentsiaalsetele investoritele huvitavamaks teha. 

Nordic Aviation Groupi juhatuse liige Erik Sakkov sõnas, et neid Adria Airwaysi streik ei mõjuta, sest neile ei lenda selle lennufirma lennukid. Nordic Aviation Group toimetab vaid Adria kommertsplatvormil, kasutab nende piletimüügisüsteemi ja lennuettevõtjasertifikaati. Nende lennukipark on koos meeskondadega hoopis wet-lease’itud Euroopa lennufirmadelt NextJet, BMI Trade Air ning CarpatAir. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles