Kokkukuivav Vene turg sunnib Carlsbergi 2000 töötajat koondama

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veoauto laadimine õllega Carlsbergile kuuluva Baltika ühes tehases.
Veoauto laadimine õllega Carlsbergile kuuluva Baltika ühes tehases. Foto: carlsberg.com

Venemaa õlleturgu valitsev Carlsberg on hädas sellega, et väärtust kaotanud rubla ja kiduv majandus kärpis Vene õlletarbimist kolmandas kvartalis 11 protsendi võrra. Täna oma kolmanda kvartali tulemused teatanud Taani firma avalikustas ühtlasi kärpeprogrammi, mille käigus koondatakse 2000 töötajat.

Carlsberg tahab ettevõtte kulutusi vähendada kahe triljoni Taani krooni (270 miljardi euro) võrra aastaks 2018 ning vähendada oma juhtkonda ja administratsiooni 15 protsendi võrra, vahendas Bloomberg.

«Tõdedes fakti, et kasumlikkuse areng pole viimastel aastatel olnud rahuldav, võtame vastu edasisi samme, et valmistada Carlsbergi ette tulevikuks,» ütles Cees ’t Hart, õlletootja suvel ametisse asunud uus tegevjuht.

Ligi 20 protsenti Carlsbergi tulust on pärit Venemaalt, kus turuliider on Carlsbergi toodetav Baltika.

Talvel sulges Carlsberg Venemaal kaks oma kümnest tehasest. Bloombergi teatel on õlletootja Venemaa üksustes oodata veel reorganiseerimisi ja kärpeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles