Ericsson ja Cisco loovad laiapõhjalise alliansi

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ericssoni tehas Katrineholmis, Rootsis.
Ericssoni tehas Katrineholmis, Rootsis. Foto: SCANPIX

Kaks suurt võrguseadmete tootjat Ericsson ja Cisco on loomas ebatavalist allianssi võitlemaks konkurentidega, nagu hiinlaste Huawei, turuosa pärast.

Mõlemal ettevõttel on sarnased väljakutsed nagu nutitelefonide turu kasvu aeglustumine ning konkurentsi kasv nii Huawei poolt kui ka uue jõu esilekerkimine, milleks on Nokia pärast Alcatel-Lucenti ülevõtmist. Mõlemal konkurendid on tugevad nii traadita side kui ka internetitehnoloogias. Ericsson ja Cisco on tugevad peamiselt ühes valdkonnas – Ericsson on maailma üks juhtivaid traadita võrguseadmete tootjaid, Cisco internetiseadmete tootmisel.

Samal ajal näitab koostöölepe seda, et suured piiriülesed ühinemised ei ole enam nii popid, eelkõige sellepärast, et need satuvad riikide regulaatorite järelevalve alla.

«Ei Ericsson ega Cisco usu, et taolised suured ühinemised hakkavad reaalselt tööle,» ütles majanduslehele Cisco tegevjuht Chuck Robbins.

Ericsson ja Cisco pidasid läbirääkimisi 13 kuud. Ettevõtted loodavad koostöö tulemusel saada alates 2018. aastast miljard dollarit lisatulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles