Mark Luts ostab Urmas Sõõrumaalt USS Security

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Luts (vasakul) ja Urmas Sõõrumaa
Mark Luts (vasakul) ja Urmas Sõõrumaa Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Venemaal turvaäri ajanud Mark Luts on allkirjastanud lepingu, millega ostab Urmas Sõõrumaalt ja Indrek Seppalt turvafirma USS Security AS-i.

«Luts ostis ära kõik aktsiad, see tehing on veel kinnitamata, aga lepingud on allkirjastatud,» ütles Sepp BNS-ile. Tehingu maksumust osapooled ei avalikusta, kuid rahule jäid kõik, lisas ta.

Seppa sõnul tekkis huvi USS Security ostmiseks Lutsu poolt. «Mark oli huviline ja me otsustasime Urmasega siis huvile järele anda,» rääkis Sepp. «Mina olen niikuinii mänginud selles ettevõttes teist viiulit ja Urmas esimest ja nii sai see otsus vastu võetud.»

Seppa sõnul jätkab USS tavapärast tegevust ja Luts suuri muudatusi ei plaani. «Asi jääb tervikuna uue energilise omaniku juhtida, kes arendab seda asja edasi. Seal midagi ei muutu.»

USS Security Eesti AS teenis möödunud aastal 15,2 miljoni euro suuruse käibe juures 94 000 eurot kahjumit. Ettevõttes töötas toona keskmiselt 1279 inimest, kelle palgakulu moodustas 8,6 miljonit eurot. Ettevõttest 56,1 protsenti kuulub Urmas Sõõrumaale ja 37,18 protsenti Indrek Seppale.

Mark Luts on varasemalt tegelenud Venemaal turvaäriga ja Sõõrumaa kunagine äripartner. Lutsu AN-Security võitis ka muuhulgas Šotsi taliolümpiamängude turvateenusehanke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles