Uue lennufirma äriplaani hindas ka Lufthansa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal
Kristen Michal Foto: Postimees

Uue lennufirma Nordic Aviation Goupi äriplaani koostas laiapõhjaline meeskond ja selle vaatas üle Lufthansa, sõnas majandus- ja taristuminister Kristen Michal.

Ta selgitas, et esialgse plaani koostas majandus- ja rahandusministeeriumi ametnikest, ettevõtjatest ja asjatundjatest koosnev meeskond. «Seejärel kasutati olemasolevaid teadmisi ning tänane meeskond tegi äriplaani, mida paluti hinnata näiteks Lufthansa poolt,» sõnas minister.

Peale valitsuse otsust asuti valmisolekusse tegutsemiseks juhul, kui Euroopa Komisjoni poolt tehtav riigiabi otsus tuleb negatiivne. Kui otsus tuli, asus uus lennufirma tegutsema.

Esialgu on tegu küll lende vahendava firmaga, kuna mõnda aega teevad lende sloveenlaste Adria Airways ning veel neli lennufirmat. Täna kuu aja vanuseks saav Nordic Aviation Group on suutnud taastada pea kõik Estonian Airi endised sihtkohad – välja arvatud Peterburg.

Nordic Aviation Group plaanib hakata peagi lende ise korraldama - selle aasta lõpus ja järgmise alguses peaks toimuma üleminek eestikeelsele klienditeenindusele.  Lennufirma juhatuse liige Erik Sakkov sõnas, et uus lennufirma on Eesti lendav saatkond ning see võiks inimesi vaimustada.

Kuigi Nordic Aviation Group on riigifirma, on selle tegevus selgelt ärilise iseloomuga, mistap ajamahukad riigihanked polnud vajalikud. «Meile teadaolevalt küsisid nad koostööks hinnapakkumisi mitmelt ettevõttelt, et saada konkurentsivõimelise hinnaga pakkumised,» ütles Michal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles