Turistide arv kasvas ka septembris

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Tallinna vanalinnas.
Turistid Tallinna vanalinnas. Foto: Peeter Langovits

Tänavu septembris peatus Eesti majutusettevõtetes 235 300 turisti, ühe protsendi jagu enam mullu samal kuul. Turistide arvu kahanemine lõppes juunis ning on järgnevatel kuudel pisitasa kasvanud.

Septembris peatus statistikaameti andmetel majutusettevõtetes 157 500 välisturisti, ühe protsendi võrra enam kui mullu.

40 protsenti välisturistidest saabus Soomest, kaheksa protsenti Saksamaalt, seitse protsenti Venemaalt ja kuus protsenti Lätist. Läti ja Saksamaa turiste peatus majutusettevõtetes rohkem kui eelmise aasta septembris. Venemaa turistide arv aga on vähenenud aasta kõigil kuudel.

Endiselt suureneb Aasia riikidest saabunud turistide arv – septembris oli neid 32 protsenti enam kui aasta tagasi samal kuul.

Kolmandik majutusettevõtete klientidest olid siseturistid. Siseturiste peatus majutusettevõtetes 77 800, samuti ühe protsendi võrra rohkem kui mullu septembris.

55 protsenti siseturistidest olid puhkusereisil ja 32 protsenti tööreisil. Siseturistide arv vähenes Harju ja Pärnu maakonna majutusettevõtetes, kuid suurenes Tartu maakonnas.

Septembris pakkus külastajatele teenust 1106 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 19 900 tuba ja 46 000 voodikohta. Täidetud oli 44 protsenti tubadest ja 32 protsenti voodikohtadest.

Ööpäev majutusettevõttes maksis septembris keskmiselt 36 eurot, sama palju kui mullu samal ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles