Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Kokkuhoid: restoran valmistab süüa kaupluste ülejääkidest

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Maiken Mägi
Copy
Foto: SCANPIX

Hollandis Amsterdamis asuv InStock restoranis valmivad kokkade käe all toidud teiste järelejäänud toidukraamist.

Tooraine kogumisel tehakse koostööd mitmete kaupmeestega, kel jääb üle toite või jooke, mida mingil põhjusel müüki ei lisata või on sealt juba eemaldatud, vahendab Business Insider. Igal hommikul koguvad restoranitöötajad ülejääke kohalikest kalakauplustest ning supermarketitest, tootenäidiseid šokolaadipoodidest ning ülejäänud õlut Heinekenist.

Kuna tooraine on igapäevaselt muutuv, tulevad ka kokad tööle ilma teadmiseta, millest nad sel päeval süüa tegema hakkavad. Nõnda on menüü tihti muutuv ning paneb proovile kokkade loomingulisuse. InStock restoranil on kavas ka sellisel restoranimudelil põhinev laienemisplaan.

Restoranis pakutavate roogadega saab tutvuda nende Instagrami-kontol.

Tagasi üles