Sarapuu bussifirma saab riigilt tänavu miljoneid

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Riigikassast makstavast kohalike bussiliinide toetusest haarab suurima tüki Arvo Sarapuu perefirma Atko Grupp, mis tuleva aasta algusest sõidutab rahvast kaheksas maakonnas.

Veel kaks aastat tagasi oli kohalike bussiliinide valitseja Go Bus, kuid paari viimase aastaga on jõuvahekorrad kiiresti muutunud Atko Grupi tütarfirmade kasuks. Atko Grupi ettevõtted saavad tänavu riigilt ligi 85 miljonit krooni, sellele lisandub piletitulu. Tuleval aastal on firma osakaal kohalikus bussitranspordis veelgi suurem.

Sarapuu, kelle nimel on pool grupi aktsiatest, ütles reedel, et ei tea, kui palju tal busse kokku on. Pärast lühikese intervjuu lõppu helistas ta küll tagasi ja luges ette, et grupil on kokku 300 bussi. Läinud reedel oli neist liinil 218.

Sarapuu märkis, et maakonnaliinide hangete võitmine on olnud Atko strateegia. «Paljud naersid meie üle, sest kõik trügisid linnadevahelistele liinidele,» lausus Sarapuu.

Edasi loe Postimees Plussist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles