Euroopa Komisjon: otsust Estonian Airi kohta pole veel tehtud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi uus Bombardier CRJ-700.
Estonian Airi uus Bombardier CRJ-700. Foto: Albert Truuväärt

Euroopa Komisjoni konkurentsi osakond kinnitas, et Euroopa Komisjon uurib Estonian Airile riigiabi andmist ning pole oma otsust veel teinud.

«Meie uurimine Estonian Airi osas käib, mistõttu ei ole õige veel otsusest rääkida. Otsust pole seega langetanud,» ütles Euroopa Komisjoni konkurentsi osakonna kõneisik Ricardo Cardosa neljapäeval BNS-ile.

Nii Eesti Päevaleht kui ka Postimees on anonüümsetele allikatele toetudes kirjutanud, et otsus Estonian Airi riigiabi negatiivse otsuse kohta tehakse avalikuks kas selle nädala reedel või laupäeval. Äripäev kuulis Euroopa Komisjoni juures töötavalt allikalt, et negatiivne otsus on juba tehtud ja see avaldatakse lähipäevil.

Eesti valitsus on teinud Estonian Airi kapitalimakseid ja andnud aastatel 2008-2014 päästmisabi korduvate rahasüstidega umbes 130 miljoni euro väärtuses.

Euroopa Komisjon alustas praegu käimasolevat uurimist 2013. aastal, et hinnata, kas riiklikud toetusmeetmed on Euroopa riigiabi reeglitega kooskõlas. Komisjoni sellesisulist otsust oodatakse sel sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles