Teised lennufirmad tahavad Estonian Airi lende üle võtta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevane taristu- ja majandusminister Urve Palo alustas obadusega rahvusliku lennukompanii Estonian Air pihta.
Tulevane taristu- ja majandusminister Urve Palo alustas obadusega rahvusliku lennukompanii Estonian Air pihta. Foto: Karikatuur: Urmas Nemvalts

Mitu lennufirmat on valmis Estonian Airi lende üle võtma juhul, kui riigiabi otsus peaks rahvuslikule lennufirmale saatuslikuks saama. 

Taani portaali check-in.dk andmetel asendab juba pühapäeval vähemalt ühte Estonian Airi liini teine lennufirma, vahendab Äripäev

Sloveenia firma Adria Airways on avaldanud elavat huvi alustada vähemalt kahe Estonian Airi liini teenindamist. Vähemalt ühe liini võtab ajutiselt üle Austria firma InterSky. 

Äripäev leidis majandusministeeriumi dokumendiregistrist info ka selle kohta, et Adria Airways tahab hakata teenindama Tallinna-Kiievi-Tallinna igapäevaseid otselende. 

Majandus- ja taristuminister Kristen Michal kommenteeris Adria Airwaysi huvi Tallinnast lendude alustamiseks vaid ühe lausega: «Adria Airways ei opereeri täna Tallinnast.»

Pileteid on raske leida

Pileteid ei paku enam ei bookinghouse.ee ega Sky24. Küll aga pakutakse pileteid ümberistumistega erinevates lähilinnades.

Portaalis Skyscanner.net, mis võrdleb mitmete portaalide pakkumisi, oli saada täpselt üks Estonian Airi lennupakkumine. 

«On igati ootuspärane, et jõuliselt levivad kuulujutud tekitavad ebakindlust nii piletiostjate kui ka piletimüügi vahendajate hulgas,» ütles Estonian Airi kommunikatsioonijuht Ilona Eskelinen.

Estonian Air tegutseb vastavalt Euroopa Komisjonile esitatud restruktureerimiskava järgi sõltumata sellest, et millal ja missugune tuleb otsus. Euroopa Komisjoni pikaleveninud otsuse ootuses on riik teatanud otsusest luua lennuühenduste säilimiseks vajadusel uus lennufirma, aga seda juhul, kui Euroopa Komisjoni otsus peaks Estonian Airi osas negatiivne olema. «Estonian Air on kogu Euroopa Komisjoni otsuse ootuse aja teinud kõik endast oleneva, et lennufirma püsima jääks. Lennufirma püsimajäämise nimel töötame ka täna,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles