Windows 7 arvutite tootmine keelatakse aasta pärast

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
WIndows 10 on tarbijate poolt oluliselt paremini vastu võetud kui operatsioonisüsteemi eelmised versioonid.
WIndows 10 on tarbijate poolt oluliselt paremini vastu võetud kui operatsioonisüsteemi eelmised versioonid. Foto: microsoft.com

Microsoft lubab arvutitootjail Windows 7 ja Windows 8.1 operatsioonisüsteemiga arvuteid müüa veel aasta jooksul  – alates novembrist 2016 nende eelinstalleeritud süsteemidega arvutite müük tootjatele keelatud.

Seega algab alates 1. novembrist 2016  Microsofti uusima operatsioonisüsteemi Windowsi ajajärk, mis ettevõtte enda teatel jääb kestma igavesti, kuna platvormi ei pakuta enam toote, vaid uueneva teenusena.

Eeltoodud kuupäevad ilmusid vaikselt Windowsi elutsükli teabelehele hiljuti, kusjuures selgub, et Windows 8 opsüsteemiga sülearvutite müük tuleb tootjail lõpetada veelgi varem – juba alates 30. juunist 2016.

Microsoft on tavaliselt andnud tootjatele müügiajaks 2 aastat pärast uue süsteemi valmimist, erand tuli teha W7 puhul, kuna W8 ei läinud oodatud mahus kaubaks. Nii oleks W7 platvormiga arvutite müük tulnud tegelikult lõpetada juba 14. jaanuaril 2014.

Windows 10 peaks praegu olema kasutuses 8 protsendil maailma arvutitest, Windows 7 aga 56 protsendil ning Apple’i OS X El Capitan 2 protsendil seadmetest.

Allikas: Gadgets360

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles