Marrandi: toiduainete käibemaks võiks langeda järgmisest aastast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Marrandi
Jaanus Marrandi Foto: Teet Malsroos / SL Õhtuleht

Sotsiaaldemokraatliku erakonna fraktsiooni liikme Jaanus Marrandi sõnul oleks toiduainete käibemaksu langetamine võimalus aidata inimestel hinnatõusuga toime tulla ning poliitilise kokkuleppe korral võiks seda teha juba järgmisest aastast.
 

Juhul kui taolisele kokkuleppele ei jõuta, on sotsiaaldemokraadid esitanud eelnõu toiduainete käibemaksu määra vähendamiseks aastast 2013. Ettepaneku kohaselt oleks uueks käibemaksu määraks toiduainetele 5 protsenti senise 20 asemel.

«2013 aastal lõppeb üleminekuperiood ning riik ei pea lisaks eurotoetustele enam põllumeestele otsetoetusi maksma, seega vabaneb riigieelarvest lisaks 600-700 miljonit, mille arvelt võiks toiduainete käibemaksu langetada,» sõnas Marrandi.

Madalam käibemaks võiks kehtida toiduainetele ja mittealkohoolsetele jookidele.

Liiga palju erisusi Marrandi aga ei poolda. Näiteks ei soovita ta järgida ta Taani eeskuju, kus jäätis, limonaad, šokolaad ning teised maiustused on teistest toiduainetest kõrgema maksumääraga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles