Viis ülemuste teguviisi, mis viivad alluvad läbipõlemiseni

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läbipõlemine põhjustab ka kehalisi hädasid nagu pea- või kaelavalu.
Läbipõlemine põhjustab ka kehalisi hädasid nagu pea- või kaelavalu. Foto: Caro / Scanpix

Entrepreneur.com toob välja viis töökorralduslikku probleemi, mis tekitavad alluvates  liigset stressi ning võivad viia läbipõlemiseni.

Ebaselge missioon

Eesmärkide ebaselgus on üks töötajate läbipõlemise suurimaid põhjuseid, kuid pahatihti ei pööra ülemused sellele piisavalt tähelepanu. Kui alluvad teavad, millised on ettevõtte suuremad eesmärgid, mida nende saavutamiseks tuleb teha ning millal on olulised tähtajad, sujub töö palju kiiremini ja tulemuslikumalt.

Ebareaalsed standardid ja eesmärgid

Eneseületamine on muidugi motiveeriv, kuid liiga kõrged eesmärgid võivad tekitada ülemäärast stressi ning käegalöömistunnet. Kui ajaperiood, mille jooksul töötaja peab mingi ülesandega hakkama saama, on selle korralikuks sooritamiseks ebapiisav, ei saa töötaja kunagi oma tööga rahul olla. See aga lükkab töötaja läbipõlemiseni viivasse allakäiguspiraali.

Ebaselged nõudmised

Kui töötajad ei tea, kuidas ettevõttes edukust mõõdetakse, on neil raske oma tööd teha ning sellest rõõmu tunda. Kindlasti tuleks alluvatele anda selge tööülesannete kirjeldus ning paika panna ka vastavad nõuded.

Tunnustuse puudumine

Kõik inimesed tahavad, et neid hea töö eest tunnustatakse. See ei tähenda alati rahalist preemiat või ametikõrgendust, vahel aitab ka heast sõnast või žestist.

Piisava puhkeaja puudumine

Tänapäeva kiires ärimaailmas töötavad inimesed üha kauem ja rohkem, et üha suurenevas konkurentsis pinnal püsida. See aga tähendab, et töötajatele jääb taastumiseks üha vähem aega. Kui julgustad oma alluvaid regulaarselt puhkepause tegema, kindlustad sa sellega ühtlasi, et nende tulemuslikkus ei hakka stressi ja läbipõlemiseohu tõttu kannatama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles