Kinnisvarafirma takistab konkurente kasutamast sõna «tutvumisõhtu»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvarabüroo LVM maakler Ingmar Saksing tutvustas uutes majades valmivaid kortereid ja neist avanevat vaadet.
Kinnisvarabüroo LVM maakler Ingmar Saksing tutvustas uutes majades valmivaid kortereid ja neist avanevat vaadet. Foto: parnupostimees.ee

LVM Kinnisvara üritab takistada konkurente kasutamast sõna «tutvumisõhtu,» saates neile terava sisuga kirju.

LVM Kinnisvarabüroo juht Ingmar Saksing kinnitas, et sõna «tutvumisõhtu» oli vajadus endale võtta eristumise nimel. Kliendiüritusi võib nimetada ka näiteks kliendipäevaks. «Me ei tahtnud, et meie kliendipäev oleks sarnane teiste kliendipäevadega,» sõnas Saksing. Ta avaldas heameelt, et sõna «tutvumisõhtu» on laialdaselt kasutades.

Ta ütles, et sõna endale hoidmine on sama kui see, et näiteks Kaubamaja ei tee kampaaniat nimega «Tudish piip!» Või Tere, mis on laialdaselt kasutuses olev sõna, ent samal ajal ka kaubamärk. «Alma ei hakka ju Tere piima tootma,» tõi ta näiteks. Saksingu sõnul võib isegi tavapärases kasutuses olev sõna olla kaubamärgina kaitstud juhul, kui sõna on eristumisvõime omandanud või kui tegemist on üldtuntud kaubamärgiga.

«Antud juhul võib kindlalt väita, et sõna tutvumisõhtu on kinnisvara valdkonnas seostatav senini üksnes LVM Kinnisvara OÜ-ga ning on kasutamise tulemusena omandanud eristusvõime just konkreetseid teenuseid silmas pidades,» sõnas Saksing.  Küll aga on LVM tema sõnul nõus lubama tasu eest seda sõna kasutada.

Kaks kinnisvarabürood on juba saanud ka märgukirja sõna «tutvumisõhtu» kasutuse eest. Selles kirjas palub LVM konkurendil sõna «tutvumisõhtu» kasutamine lõpetada. 

Üks sellise kirja saanu on Domus kinnisvarafirma juht Ingvar Allekand. «See käitumine on lihtsalt naljakas,» sõnas ta. Ta ütles, et Domus ei muutnud seda sõna, sest eesti keelt ei ole võimalik patenteerida. 

Küll aga pöördus Domuse juht asjaga Patendiametisse.  «Õiguskaitse on otsustatud anda märgile tervikuna sellisel kujul, nagu see on registreerimistaotluses esitatud, st kombineeritud märgile «Tutvumisõhtu LVM kinnisvara + kujutis,» mitte üksikule sõnale «Tutvumisõhtu,» vastati talle Patendiametist.

«Seega on konkurendi poolt keelekasutust piiravate ähvarduskirjade saatmine lihtsalt näide olematust ärieetikast ning ma loodan, et kliendid võtavad seda arvesse. Siinkohal tahan üles kutsuda kõiki kinnisvara müüjaid kasutama nii eesti keele mitmekülgseid võimalusi kinnisvarakuulutustes kui ka andma endast parimat ostjatele ostuprotsessi meeldivaks tegemisel, sealhulgas viima läbi sisukaid tutvumisõhtuid,» sõnas Allekand.  

Eesti Kinnisvarafirmade Liidu juht Tõnis Rüütel sõnas, et olukord on igati kummastav. «Suhtume pehmelt öeldes nõutult sellesse asja,» leidis ta. LVM liidu liige ei ole. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles