Raudtee taastamist Turbani saadavad küsimärgid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal
Kristen Michal Foto: Jaanus Lensment

ASi Lääne Raudtee juhatuse liige Rein Riisalu peab võimalikuks, et tuleva aasta 22. septembriks saab Lääne Raudtee rööpad Riisiperest Turbani maha panna, majandusminister Kristen Michali sõnul aga pole veel miski kindel.

«Rongiliiklus 2016. aasta lõpus on sellel lõigul täiesti reaalne,» ütles Riisalu Lääne Elule.

Veolepingu saamiseks alustas Lääne Raudtee oma nõukogu esimehe Koit Uusi ja riigikogu liikme Lauri Luige eestvedamisel majandusminister Kristen Michaliga läbirääkimisi juunis. Riisalu kinnitusel on ministeerium olnud konstruktiivne partner, kes mõistab raudteeühenduse vajalikkust Haapsalu ja Tallinna vahel.

Kui võrrelda majandusministeeriumi kolme nädala vanust seisukohta sellega, mida ütles Michal eelmisel teisipäeval riigikogu infotunnis vastuseks Vabaerakonna fraktsiooni liikme Andres Ammase küsimusele Riisipere–Turba raudteelõigu taastamise võimalikkuse kohta, ei ole erilist arengut olnud. Endiselt on üleval näiteks küsimus, millise äririski ettevõtjad kanda võtavad.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles