Maailma mobiilituru esikolmik: Samsung, Apple, Huawei

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiilipood
Mobiilipood Foto: PICHI CHUANG/REUTERS

Uuringufirma IDC andmeil müüdi maailmas kolmandas kvartalis 355,2 miljonit mobiiltelefoni, ehk 6,8 miljonit aastatagusega võrreldes enam.

Maailma juhtiv nutitelefonide tootja on 23,5-protsendise turuosaga Samsung, mis müüs juulist septembrini 84,5 miljonit telefoni. Teisel kohal olnud Apple’i turuosaks on 13,5 protsenti ja müüginäitajaks 48 miljonit, teatab AFP.

Hiina tootja Huawei hoiab jätkuvalt kolmandat kohta 7,5-protsendise turuosa ja 26,5 miljoni müüdud telefoniga. Järgnevad samuti Hiina päritolu Lenovo (Motorolade tootja) ja Xiaomi  5 protsendiga.

IDC analüütikute sõnul jätkus kolmandas kvartalis põhiline võitlus kahe rivaali Samsungi ja Apple’i tippklassi telefonide vahel, mille puhul üritati teineteist üle trumbata nii uute funktsioonide kui disainiga. Väga palju on turgu mõjutanud ka piirkondlike lõppmüüjate subsideerimispoliitika.

Huawei on aga selgelt maailma kiiremini kasvav telefonitootja ning märgilise tähtsusega on koostöös Google’iga uue Nexus 6P loomine, mis näitab ettevõtte soovi kasvada just USA turul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles