Euroopa suuruselt neljas pank sai ametlikult uue juhi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barclays
Barclays Foto: Lefteris Pitarakis/AP

HSBC, BNP Paribasi ning Credit Agricole´i järel varade suuruselt Euroopa neljas pank Barclays teatas ametlikult, et detsembrist hakkab finantsettevõtet tüürima James Staley, kirjutab Business Insider.

Staley juhiks nimetamine lekkis ajakirjandusse kaks nädalat tagasi, mil Londonis baseeruv pank esitas finantsregulaatoritele vastava avalduse Ametlikult teatati 34 aastat Wall Streeti investeerimispanga JPMorgan Chase & Co heaks töötanud Staley juhiks nimetamiseks aga alles eile, peale tema heakskiitu regulaatorite poolt.

Uut juhti ootavad ees tõsised väljakutsed: Barclaysi nõukogu esimees John McFarlane loodab temalt nii panga käibe kasvatamist ning finantspositsiooni tugevdamist, kui ka võimet navigeerida keerukate reeglite ja uurimiste rägastikus, mis on viimastel aastatel vähendanud panga kasumlikkust. Juulis vallandas McFarlane senise tegevjuhi Antony Jenkinsi, kuna leidis, et tema töötempo suurpanga ümberstruktureerimisel oli liiga aeglane. Jenkins oli toodud kolm aastat tagasi juhiks, et asendada Bob Diamondit, kes pidi oma töökohast loobuma intressikokkulepete skandaali tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles