Ericssoni kasum kasvas, kuid mitte piisavalt

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ericssoni peakorter Stockholmis.
Ericssoni peakorter Stockholmis. Foto: ericsson.com

Rootsi Ericsson avalikustas täna kolmanda kvartali majandustulemused, mis näitasid küll kasumi kasvu, aga turud olid siiki pettunud ning päeval läks aktsia kuueprotsendilisse langusesse.

Ericssoni kasum kasvas kolmandas kvartalis tänu globaalsele kärpeprogrammile 16 protsenti, kuid analüütikud ootasid ligi 40protsendilist kasvu, kirjutab Wall Street Journal.

Ericssoni puhaskasum oli kolmandas kvartalis 3,08 miljardit rootsi krooni (33 miljonit eurot). Käive kasvas aastaga 57,64-lt 59,16 miljardi rootsi kroonini. Opereerimiskulud aga vähenesid aastaga 15,2 miljardilt 14,3 miljardile rootsi kroonile. Ka Eesti Ericssonis toimusid tänavu koondamised – kevadel teatati 210 töökoha kadumisest.

Kasumlikkuse säilitamiseks investeerib Ericsson viienda generatsiooni võrkudesse, pilvetehnoloogiasse ja efektiivsemasse videoedastamisesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles