TV3 kaalub reklaamipiirangute tõttu Eesti litsentsist loobumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TV3 mummuline sügishooaja pidu. Priit Leito
TV3 mummuline sügishooaja pidu. Priit Leito Foto: Erlend Štaub

TV3 tegevjuhi Priit Leito sõnul kaalub ettevõte valitsuse kavandatavate alkoholireklaami piirangute tõttu Eesti litsentsist loobumist ja mõne muu maa litsentsi võtmist.

«Kui vaatame, kuidas Eestis järjest kommertstelevisiooni ahistatakse erinevate reklaamipiirangutega, siis on see täitsa üks mõte, mis meil on peast läbi käinud,» ütles Leito BNSile.

Ta sõnas, et gruppi kuuluvast kolmest kanalist kaks - TV3 ja TV6 - opereerivad praegu Eesti litsentsiga, aga venekeelne TV3 Pluss opereerib Ofcomi litsentsiga ehk Briti litsentsiga.

Leito lisas, et idee litsentsivahetusest on praegu alles algstaadiumis. Enne otsuse langetamist tehakse põhjalik analüüs, kas Eesti toimetusega ja Eestis saateid tegev kanal, mis läheb eetrisse välismaise litsentsi alusel, saaks vältida kavandatud piiranguid.

«See ei ole tegelikult nii lihtne, sellele ongi vaja teha juriidiline analüüs. Üks asi on litsents ja teine asi on toimetuse asukoht ja kõik muu,» rääkis ta.

Litsentsi vahetamises Leito sõnul iseenesest midagi keerulist ei tohiks olla. «Selleks tuleb esitada põhjendatud taotlus ja kuna MTG on Euroopas tuntud telefirma, siis loodetavasti see keeruline ei ole,» märkis ta.

Millise maa litsentsi võiks ettevõte taotleda, on Leito sõnul veel vara öelda. «See analüüs seisab ka veel ees,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles