Saaremaa lihatööstus investeeris jahutusse ja küttesse miljoneid

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Singid.
Singid. Foto: Margus Ansu

Saaremaa Lihatööstus sai valmis suurprojekti, mille käigus investeeriti neli miljonit eurot uutesse jahutus- ja külmutusseadmetesse, gaasikatlamajja ja päikesepaneelidesse. Viiendiku investeeringust andis EAS.

Lihatööstuse juhatuse esimehe Kristjan Leedo sõnul investeeris ettevõte jahutus- ja külmasüsteemide väljatöötamisse ja konstrueerimisse, uutesse masinatesse ja seadmetesse. «Kogu külmamajanduse pool oli meil moraalselt ja füüsiliselt vananenud, ehitatud 1980. aastate lõpus,» ütles Leedo Saarte Häälele.

Uued seadmed tõstavad Leedo sõnul toodete kvaliteeti ja säilivusaega, võimaldades eksportida kaugemale kui Soome või Läti.

Investeeringu tasuvusaeg on viis aastat. Üks EASi investeeringutoetus kriteerium on, et palgafond peab kasvama 15 keskmise brutopalga ulatuses.  «Meil on praegu üle Eesti juurde tulnud 50 töötajat, seega selle kriteeriumi oleme täitnud,» ütles Leedo. Praegu on lihatööstuse hingekirjas ligi 300 töötajat.

Loe pikemalt Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles