Kohus mõistis Nõgesed turumanipulatsioonis süüdi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Nõges.
Arvo Nõges. Foto: Peeter Langovits

Harju maakohus mõistis vennad Arvo ja Aare Nõgese täna turumanipulatsioonis süüdi börsifirma Skano aktsiatega tehtud tehingute tõttu.

Arvo Nõges sai karistuseks rahatrahvi 200 päevamäära ulatuses ehk 5200 eurot, Aare Nõges aga 250 päevamäära ulatuses ehk 6750 eurot. Nende investeerimisfirma VIP Invest sai trahvi 6000 eurot. Trahvidele lisanduvad kohtuotsuse resolutsiooni järgi menetluskulud.

«Kavatsen kindlasti otsuse osas esitada apellatsioonkaebuse,» ütles Arvo Nõges BNSile.

Süüdistuse kohaselt ajasid vennad nõgesed Skano hinna kunstlikult üles, et vältida laenu tagatiseks olevate aktsiate sundmüüki, kirjutas Äripäev.

«Süüdistuse kohaselt seisnes meeste koostöö selles, et üks meestest pani vahetult enne börsi sulgemist aktsiad turuhinnast kõrgema hinnaga müüki ja teine ostis need selle kõrgema hinnaga ka kohe ära, mille tulemusena aktsia sulgemishind tõusis,» ütles uurimist juhtinud riigiprokurör Piret Paukštys lehele.

«Ilma koostööta ei oleks olnud võimalik turuhinda mõjutada, sest pelgalt turuhinnast kõrgema hinnaga aktsiate müüki panemine ei oleks hinda mõjutanud, kui keegi neid selle hinnaga ära ei oleks ostnud. Sellise koostöö tulemusena õnnestuski vältida ettevõtte tagatiste realiseerimist ning väärtpaberitepositsioonide likvideerimist panga poolt,» lisas prokurör.

Arvo Nõges süüdistusega ei nõustunud ja märkis, et tehingud Skano aktsiatega olid isegi Eesti mõistes väga väikesed. «Seal käivet üldse ei ole ja tekibki küsimus, et ka ilma käibeta on võimalik aktsiatega manipuleerida. Ma arvan, et päris põnevaks kujuneb see kohtuprotsess,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles