Estonian Air kasvatas reisijate arvu üheksa protsenti

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi uus Bombardier CRJ-700.
Estonian Airi uus Bombardier CRJ-700. Foto: Albert Truuväärt

Aasta esimese üheksa kuuga reisis Estonian Airiga ühtekokku 457 998 reisijat, sh regulaarlendudel 439 996, teatas ettevõte. Võrreldes mulluse sama perioodiga suurenes reisijate arv kõigil lendudel üheksa ja regulaarlendudel 9,2 protsenti.

Septembris lendas Estonian Airiga 53 913 reisijat, sealhulgas 51 212 regulaarlendudel. Reisijate arv suurenes 3,8 protsenti võrreldes mulluse septembriga, sealhulgas regulaarlendudel kolm protsenti.

«Kuigi suvepuhkuste kõrghooaeg on möödas, olid septembris nõutumate sihtkohtade hulgas ka meie suveliinid, nagu Nice ja Split. Samas mõjutab meie tulemusi idaturgudel valitsev majanduslangus ning sellest tingitud turuolukorra muutus, mis avaldub reisijatearvu vähenemises Peterburi ja Moskva liinidel. Vaid Kiievi liinil on juba mõnda aega näha positiivseid arenguid,» ütles Estonian Airi juhatuse esimees Jan Palmér.

«Meil on hea meel tõdeda, et ettevõtte tegevuskasum (EBIT) oli perioodil märtsist septembri lõpuni positiivne. Estonian Air on läbi teinud suure pöörde ning suurema hulga allhankelepingute abil saame Estonian Airist kujundada jätkusuutliku ja kasumliku ettevõtte,» lisas Palmér. 

Esimesel üheksal kuul toimus 9251 lendu, 12,9 protsenti rohkem kui mullu samal perioodil. Septembris toimus 1157 lendu, mida on eelmise septembriga võrreldes 12,1 protsenti rohkem.

Tänavu esimesel üheksal kuul oli Estonian Airi lendude regulaarsus ehk toimumise protsent 98,6 protsenti ja lendude punktuaalsus ehk väljumise täpsus (15 minutit) 88,4 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles