Planned Parenthood loobus lootemüügist

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
18-nädalane loode
18-nädalane loode Foto: Repro

Ameerika aborditööstuse lipulaev Planned Parenthood loobub rahast meditsiiniasutuste varustamise eest loodete kudedega. Tegemist on katsega vaigistada pahameeletormi kongressis, mis on juba ähvardanud jätta valitsuse rahastuseta ning seisata selle töö. 

Organisatsioon ei avaldanud, kui suurte summadega nad oma poliitikat muutes hüvasti jätavad, kirjutab Wall Street Journal.

Sel suvel avaldas sündimata laste elude eest võitlev Center for Medical Progress salaja filmitud videod, mis väidetavalt näitasid, kuidas Planned Parenthood lõikab ebaseaduslikult kasu loodete kudedelt ning muudab abordiprotseduure omandamaks paremaid eksemplare.

Planned Parenthood rõhutas selle peale, et juriidiliselt on kõik korrektne. Ühtlasi väljendasid nad arvamust, et videoid on üldsuse eksitamiseks monteeritud.

«Paneb imestama, et kuigi Planned Parenthoodi ametnikud kinnitavad, et nad ei ole midagi valesti teinud, peeti siiski vajalikuks muuta poliitikat pärast salaja filmitud videote avaldamist,» ütles vabariiklaste esindaja kongressis Diane Black.

«Väidetav loobumine rahast abordi abil hukatud laste kehaosade vastu ei kergenda kriminaalsüüdistust, mis Planned Parenthoodi tõenäoliselt ootab,» ütles ühenduse Students for Life of America pressiesindaja Kristina Hernandez.

Planned Parenthood teostab oma kliinikutes ligikaudu 327 000 aborti aastas.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles