Kindlustus ei hüvita üleujutatud sõiduteel kahjustada saanud sõidukit

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikluskindlustus on kohustuslik. Foto on illustreeriv.
Liikluskindlustus on kohustuslik. Foto on illustreeriv. Foto: Eero Vabamägi

Üleujutatud teed läbima asudes tuleb olla eriti ettevaatlik ja ühtlasi tasub veenduda, et vesi ei satuks läbi õhuvõtuava mootori toitesüsteemi.

Nimelt, kindlustusseltsid ei pruugi sellisel juhul kahju täies mahus hüvitada ja mõnel juhul võib klient asjaoludest sõltuvalt hüvitisest sootuks ilma jääda.

Kui mõni aeg tagasi oli vee sattumine mootori toitesüsteemi üleujutatud sõiduteel liigeldes Ifi kindlustustingimuste järgi mittehüvitatav, siis täna on see ohutusnõuete eiramine ja kindlustusselts võib hüvitist olenevalt olukorrast vähendada. Palume arvestada, et mitmetel kindlustusseltsidel on selline juhtum ka täna mittehüvitatav.

If Kindlustuse kahjukäsitluse osakonnajuhi Taavi Kiibuse sõnul arvestatakse selliste kindlustusjuhtumite lahendamisel kõikide asjaoludega, kuid üleujutatud sõiduteed tahtlikult läbides ja seeläbi sõidukit kahjustades ei pruugi kindlustusseltsilt täies mahus hüvitist saada.

«Kui ei olda kindel sõiduki veetaseme taluvuses, siis ei tasuks ka seda eksperimenti ette võtta, seega soovitan sellisel juhul valida kas teise tee või kutsuda appi suurema läbimisvõimega puksiirsõiduk,» sõnas Kiibus.

Ta lisas veel, et üleujutatud teeks võib nimetada olukorda, kus veetase teel ulatub sõiduki küljekarpide ja kaitserauani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles