EVR Cargo uus nõukogu koosneb peamiselt poliitikuist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EVR Cargo nõukogu liikmed Randel Länts (vasakul) ja Peep Aru (paremal) Viljandis.
EVR Cargo nõukogu liikmed Randel Länts (vasakul) ja Peep Aru (paremal) Viljandis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Majandus- ja taristuminister Kristen Michal kutsus tagasi EVR Cargo nõukogu liikmed Andri Avila, Viljar Arakase ja Tarmo Hellati ning nimetas uuteks nõukogu liikmeteks Toomas Tõniste, Ahti Kuninga ja Randel Läntsi. Koos neljanda liikme Peep Aruga on nõukogus nüüd kolm poliitikut ja üks ametnik.

«2016. aasta detsembriks vaatame kõik nõukogud üle vastavalt valitsuse toe saanud taristuettevõtete koondumise kavale. EVR Cargo on planeeritud valdusettevõte osaks ja nõukogudesse peaks tulevikus tulema 1-2 valdkonna asjatundjat ning ministeeriumite esindajat. Praegune nõukogu on üleminekuperioodiks, ülesanded neile on uue juhatuse leidmine juba käimasoleval konkursil ning Tapa depoo asjaajamise korrektsuse tagamine,» ütles Michal BNSile.

Seoses Andri Avila Eesti Energiasse tööle asumisega saab nõukogu liikmeks majandusministeeriumi transpordi valdkonna asekantsler Ahti Kuningas.

Nõukogusid perioodiliselt uuendada soovitanud Arakase asemele asemele esitas rahandusminister Tõniste. Toomas Tõniste on ettevõtja, hulgikaubandusettevõtte LTT aktsionär ning olnud riigikogu majanduskomisjoni aseesimehena kursis transpordi ja taristu arengutega.

Kolmanda nõukogu liikme Läntsi esitasid sotsiaaldemokraadid. Randel Läntsil on pikaajaline kogemus erinevate riigile kuuluvate ettevõtete nõukogudes osalemisest ning eurosaadik Ivari Padari nõunikuna.

Raudteevedusid korraldava riigifirma EVR Cargo nõukogu on neljaliikmeline. Nõukogu neljas liige on Peep Aru Reformierakonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles