Rosimannuse äripartnerid ajavad tulusat kütuseäri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Rosimannus
Rain Rosimannus Foto: Jaanus Lensmant

Reformikate ja sotside mullustel koalitsiooniläbirääkimistel Reformierakonna esindajana tähtsalt kohal istunud Rain Rosimannuse äripartnerid eesotsas Richard Tomingasega on toona kokku lepitud seadusemuudatuste tulemusena edendamas väga tulusat kütuseäri.

Mehed on avastanud viisi, kuidas segada diislikütust lisanditega niimoodi, et saadud kütuse aktsiis sulab võluväel lausa kümneid kordi väiksemaks, kuigi kütus ise on omadustelt ligilähedane oma põhikomponendile diislikütusele. Riigil jääb aga ainuüksi mõne kuuga nende ja ka teiste sama nippi kasutavate kavalpeadest kütuseärimeeste trikitamise tõttu saamata miljoneid eurosid aktsiisitulu, vahendab Äripäev.

Maksu- ja tolliameti kontrolliosakonna talituse juhataja Laura Soome sõnul on juba mõnda aega kütuseturul kasvav trend aktsiisiladudes sellise raske kütteõli tootmine ja Eestis müümine, mis omadustelt sarnaneb diislikütusega. Kuna raske kütteõli aktsiis on tänavu üle 30 korra diislikütuse omast väiksem, võib raske kütteõli kasutamise mõju aktsiisilaekumisele maksuameti hinnangul ulatuda selle aasta viimase nelja kuuga mitme miljoni euroni. 

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles