Lavrov: Turkish Streami poliitilised kokkulepped on jätkuvalt jõus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa välisminister Sergei Lavrov
Venemaa välisminister Sergei Lavrov Foto: SCANPIX

Turkish Streami ehitamist puudutavad poliitilised kokkulepped jäävad jõusse, tuleb oodata ära Türgi valimiste tulemused ja uue valitsuse moodustamine, ütles Vene välisminister Sergei Lavrov.

«Olukord Turkish Streami ümber on kujunemisjärgus, sest Türgis tulevad valimised ning alalise valitsuse puudumisel ei ole seal isikuid, kel oleks voli kirjutada alla «Turkish Streami» elluviimiseks vajalikele dokumentidele,» ütles Lavrov kolmapäeval riigiduumas esinedes, vahendab BNS

Seejuures ta lisas: «Poliitilised kokkulepped püsivad. Kui president Erdoğan 23. septembril Moskvas mošeed avamas käis, kohtus ta Putiniga ja kinnitas seda.»

Lisaks on Lavrovi sõnutsi Türgi partnerid hiljemgi seda seisukohta kinnitanud. «Seega ootame ära valimised, ootame ära uue valitsuse, millel on voli võtta vastu otsuseid, millega kaasnevad kohustused,» ütles ta.

Türgis toimuvad 1. novembril ennetähtaegsed parlamendivalimised.

Turkish Streami projekt näeb ette nelja Venemaa lõunaosa Türgi lääneosaga ühendava 900-kilomeetrise gaasitoru paigaldamist Musta mere põhja. Gaasitoru prognoositav aastane läbilaskevõime on 63 miljardit kuupmeetrit gaasi.

Esimene toru peaks valmima 2016. aasta detsembriks.

Projekti teostumine võimaldaks Venemaal saavutada eesmärgi tarnida Euroopasse gaasi Ukrainast mööda minnes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles