Eesti ettevõtted otsivad välismaalt ennekõike müügimehi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ettevõtted otsivad välismaalt ennekõike müügimehi
Eesti ettevõtted otsivad välismaalt ennekõike müügimehi Foto: SCANPIX

EASi toetusega on Eestisse toodud 32 välismaist arendustöötajat, kellest 24 asusid tööle ettevõtete müügiosakondadesse sihiks müügitöö välisriikides.

Välismaiseid müügispetsialiste ei palgata mitte ainult kaugete turgude vallutamiseks vaid ka läbilöögiks lähinaabrite juures. Balteco AS palkas sihtasutuse abiga müügijuhi Läti turule, Bellus Beds OÜ kutsus oma meeskonda spetsialisti laienemiseks Soomes ning MicroLink pidas vajalikuks turundustöötaja kaasamist ettevõtte Venemaa turusuuna arendamiseks. GSMvalve ja Salvest tahavad uute spetsialistide abiga laiendada oma tegevust Leedus.

Huvi teadurite ja inseneride vastu on ettevõtjate seas olnud väiksem, nimelt on sihtasutuse abiga Eestis töö leidnud 5 teadurit ja 3 inseneri.

«Keskmiselt esitatakse kuus 2-3 taotlust, seega võib 2011. aastal laekuda veel umbes 30 taotlust,» sõnas EASi kommunikatsiooni koordinaator Merilin Pärli.

Kõik kaasatud arendustöötajad on suure rahvusvahelise kogemusega oma ala asjatundjad, kinnitab Pärli

Toetust saab taotleda palkamisega seotud kulude katteks ning ettevõttesse tööle võetud välismaise arendustöötaja töötasude ja maksude tasumiseks kuni kolme aasta jooksul. Raha toetusteks tuleb Euroopa Sotsiaalfondist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles