Eestis avati esimene partnerlusturunduse võrgustik

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wisemedia.ee koduleht,
Wisemedia.ee koduleht, Foto: wisemedia.ee

Wisemedia.ee (RSM OÜ) avas 29. oktoobril Eesti esimese partnerturunduse ehk affiliate marketing võrgustiku.

Wisemedia partneriks on üks kõige innovatiivsemaid ja mujal maailmas laialt kasutatud affiliate platvorme.

Ettevõtte väljatöötatud võrgustikuga on tänaseks teiste seas liitunud ettevõtted nagu Cherry.ee, Raha24, Netimarket, Dnatest, Kasko.ee ja Hindareklaami turundusblogi.

Affiliate marketing ehk partnerturundus on internetiturunduse liik, kus ettevõte tasustab oma koostööpartnereid nende turundustegevuse kaudu iga potentsiaalse kliendi poolt sooritatud konkreetse tegevuse eest.

Nendeks tegevusteks võib olla nende veebilehe külastamine, e-maili aadressi salvestamine või ostu sooritamine.  

Partner ehk affiliate on ettevõttele kui müügiagent, kes tema tooteid või teenuseid oma veebilehe kaudu enda lugejatele soovitab.

RSM OÜ turundusjuhi Lauri Plato sõnul on affiliate marketing kõige silmapaistvam internetiturunduse liik ja see on tänu oma kõigile osapooltele kasuliku ülesehituse tõttu kasvav trend.

Affiliate marketing on väga levinud USAs ja Lääne-Euroopas, kus peaaegu iga suurem ettevõte ja kaubamärk pakub oma affiliate lahendust.

Affiliate turunduse kogumaht ulatus 2008. aastal Econsultancy andmetel orienteeruvalt 24 miljardi Eesti kroonini.

Dreamgrow juhi Priit Kallase sõnul on hea, et Eestis lõpuks affiliate marketingiga tegelema hakatakse.

Kallase sõnul võidavad sellest kõik osapooled – väikesed saidid, kes muidu reklaamiandjale kuigi atraktiivsed ei ole, kui ka suuremad veebikeskkonnad, kes võivad leida uusi väljundeid reklaamiandjate seas.

Reklaamiandjad ise peavad tasuma ainult reaalsete tulemuste eest. Dreamgrow peab affiliate marketingi oluliseks kanaliks ja näeb Wisemedias enda jaoks tugevat partnerit. 

RSM OÜ on ettevõte, mille eesmärgiks on pakkuda, arendada ja tutvustada Eesti ettevõtetele ja turundajatele affiliate turunduse võimalusi ja trende.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles