Asjade internetti arendav Eesti ettevõte kutsuti Silicon Valleysse

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thinnecti veeb
Thinnecti veeb Foto: thinnect.com

Kõikvõimalikke asju omavahel üle raadiolainete suhtlema panev Eesti ettevõte Thinnect kutsuti oktoobri alguses Silicon Valleys asuvasse ärikiirendisse Plug and Play Technology Center.

Plug and Play tehnoloogiakeskus on üks maailma suuremaid ärikiirendeid, millest on alustanud näiteks ettevõtted Dropbox, Paypal ja SoundHound ning veel rohkem kui 200 edukat ettevõtet. 2014. aastal oli Plug and Play Technology Center Ameerika Ühendriikide suurim iduettevõtetesse investeerija.

Tarkvaraarendusettevõte Thinnect kutsuti Plug and Play Technology Centeri asjade interneti (Internet of Things) programmi, kuhu valiti 22 ettevõtet 800 hulgast.

Thinnecti juhi Jürgo Preden sõnul on programmi vastuvõtmine Thinnectile eelkõige suur võimalus. «Juba esimese nädala jooksul oleme kohtunud globaalse valgustusettevõttega ning telekommunikatsiooniseadmeid pakkuva ettevõttega, kes on huvitatud meiega koostööst,» ütles ta Postimehele.

Predeni sõnul põhineb Thinnecti arendatav tehnoloogia Tallinna Tehnikaülikooli proaktiivtehnoloogia teaduslaboris saadud teadustulemustel. Asjade omavahel suhtlema panemiseks kasutatakse raadiosagedusi, täpsemalt 2,4 GHz sagedusala. Ettevõtte loodud tarkvara abil saab omavahel ühendada sisuliselt kõike – alates koduvalgustitest ja külmkappidest ning lõpetades tänavavalgustuslampideni.

Thinnecti esimene litsentseerimispartner ongi Eesti ettevõte Cityntel, mis pakub targa tänavavalgustuse lahendusi viies-kuues riigis.

Thinnecti äriarendus toimub Silicon Valleys ning tehnoloogiaarendus Tallinnas Tehnopoli teaduspargis. Ettevõttes töötab kuus inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles