Volkswagenis käivituvad «valusad» kärped

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heitgaaside mõõtmine  2,0 TDI diislimootoriga Volkswagen (VW) Golfil.
Heitgaaside mõõtmine 2,0 TDI diislimootoriga Volkswagen (VW) Golfil. Foto: SCANPIX

Volkswageni uus juht Matthias Müller ütles eile 20 000 töötaja ees esinedes, et kriisiolukorra tõttu on ettevõttes ettevalmistamisel kulukärped, mis «ei tule valutud.»

Müller tunnistas, et lõplik hinnang diisliskandaali maksumuse kohta pole veel võimalik, kirjutab Financial Times. Ta selgitas, et VW peab «mastaapselt säästma, et kriisi tagajärgedega toime tulla» ning säilitada «hea» krediidireiting.

«Seetõttu oleme me algatanud kõikide kavandatud investeeringute edasise ülevaatamise,» jätkas Müller. «Kõik, mis pole absoluutselt vajalik, jäetakse ära või lükatakse edasi... Olgu selgelt öeldud: see ei tule valutult.»

Praegu jääb selgusetuks, kas skandaal toob Volkswagenis kaasa ka koondamisi. Grupi palgal on ligi 600 000 inimest – ligikaudu veerand miljonit rohkem jaapanlaste Toyotast, mis toodab sarnase koguse autosid aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles