Air France’i töötajad rebisid koondamisest kuuldes ülemustelt särgid seljast

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Xavier Broseta koosolekult pagemas.
Xavier Broseta koosolekult pagemas. Foto: telegraph.co.uk

«See ei ole Prantsusmaa!» kuulutasid täna Prantsusmaa kõrged riigiametnikud kommenteerides eilset juhtumit, kus lennufirma Air France’i töötajad tungisid koondamistest kuuldes ettevõtte juhtidele kallale.

Nimelt teatas Air France eelmisel nädalal, et koondab ligi 2900 inimest. Vihased töötajad kogunesid esmaspäeval Charles de Gaulle’i lennuväljale, et selle otsuse vastu protestida, ning muutusid vägivaldseks. Lennufirma personalidirektor Xavier Brosetal ja veel ühel juhtivtöötajal rebiti suisa särgid seljast, kui nad mässavate töötajate eest põgenesid ja politsei abiga üle aia ronisid, vahendab Bloomberg.

Prantsusmaa president Francois Holland ütles täna, et juhtunul võib olla pikaajaline mõju riigi mainele ning nimetas vägivalda «vastuvõetamatuks». Prantsusmaa on vägivaldsete protestide poolest tuntud ja töötajad on võtnud ettevõtete juhte isegi pantvangi, kuid valitsus on asunud majanduse elavdamiseks riiki välisinvesteeringuid meelitama ja ei saa sellist mainekahju endale enam lubada.

Prantsusmaa peaminister Manuel Valls kinnitas täna pressikonverentsil, et valitsus toetab Air France’i restruktureerimist ning «kui Air France on šokis, on seda kogu Prantsusmaa».

Prokuratuur asus lennujaamas toimunud juhtumit uurima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles