GrabCADi asutajast sai USA riskikapitaliettevõtte partner

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
GrabCAD’i kaaslooja ning tegevjuht Hardi Meybaum
GrabCAD’i kaaslooja ning tegevjuht Hardi Meybaum Foto: Erakogu

USA riskikapitaliettevõte Matrix Partners teatas, et Eesti start-up ettevõtja, GrabCAD’i asutaja ning tegevjuht Hardi Meybaum alustab investeerimisettevõttes tööd partnerina. Meybaum hakkab ettevõttes tegelema varajase faasi ettevõtete investeerimise ja nõustamisega.

Matrix Partners oli ka GrabCAD’i esimene institutsionaalne investor. GrabCAD’i, millest on Meybaumi juhtimisel saanud üks maailma juhtivaid pilves baseeruvaid koostööplatvorme, ostis 2014. aastal Stratasys.

Hardi Meybaum märkis, et GrabCAD’i ülesehitamisel ja arendamisel pakkus Matrix talle olulist tuge, mistõttu hindab ta kõrgelt hea mentori väärtust varajase faasi ettevõttele. «Matrix on minu hinnangul riskikapitaliettevõtte ideaal – meeskond on südamega asja juures ning pakub ettevõtjale igas küsimuses tuge. Minu eesmärk on seda traditsiooni jätkata ning ootan põnevusega, et saaksin oma kogemusi ja teadmisi jagada uute alustavate ettevõtetega,» rääkis Meybaum.

Meybaum hakkab ettevõttes tegelema rahvusvaheliste investeeringutega, baseerudes igapäevaselt Matrix’i kontoris USA-s Cambridge’is. Konkreetsemalt huvitavad Meybaumi vertikaalsed kogukonnad, riistvara ning business-to-business teenustarkvara. «Usun, et horisontaalse teenustarkvara ja kogukondade aeg on läbi. Riistvara valdkonnas on praegu samuti muutuste ajad, mis on minu jaoks eriti põnev, kuna riistvaras on ka minu juured ja taust,» sõnas Meybaum.

Matrix Partnersi partner David Skok ütles, et Hardi pole üksnes erakordne ettevõtja – ta on ka nõuandja, kelle poole pöörduvad teised ettevõtjad abi saamiseks. «Hardi on visionäär, kellel on selge arusaam, mis suunas turud liiguvad, mis on hea toote omadused ning kuidas partnerite ja klientidega õigeid tehinguid läbi viia. Oleme veendunud, et Hardi kogemus ja teadmised toovad asutajatele olulist väärtust,» lausus Skok.

Meybaum alustas Eestis karjääri insenerina. Tema asutatud GrabCAD’i saatis läbimurdeline edu rahvusvahelisel tasandil – täna kasutab seda 2,2 miljonit inseneri üle kogu maailma. Pärast GrabCAD’i müüki Stratasysile on Meybaum töötanud ettevõttes tegevjuhina ning samal ajal olnud tegev ingelinvestorina, nõustanud mitmeid varajase faasi ettevõtteid ning inkubaatoreid.

Matrix Partners töötab varajase faasi start-up-ettevõtete juhtidega, eesmärgiga võimendada nende potentsiaali. Oma kogemuse ja pühendumusega aitavad ettevõtte partnerid start-up’idel saavutada edu. Hiljutiste Matrix’i investeeringute hulka kuuluvad: Oculus VR, Zendesk, Hubspot, Polyvore, Lever, Poynt ja Namely. Matrix Partners asutati 1977. aastal. Ettevõttel on kontorid USA-s nii ida- kui ka läänerannikul (Palo Alto ning Cambridge), Shanghais, Pekingis, Mumbais, ja Bangalore’is.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles