Vaata, kui suurt palka inimesed ootavad

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

CV Keskuse palgaootuste analüüs näitab, et tööotsijate keskmine palgasoov oli tänavu esimesel poolaastal 1153 eurot. Palgaootus ületab seega enam kui saja euroga  Eesti keskmist brutopalka ning avaldab endiselt Eesti tööandjatele survet palkade tõstmiseks. 

«Andmete analüüsimisel peab ära märkima, et naiste palgasoov kasvas võrreldes möödunud aasta I poolaastaga pea kolm korda kiiremini kui meestel,» kommenteerib CV Keskuse turundusjuht Henry Auväärt pressiteate vahendusel. 

Lühiajaline kiire palgaootuste kasv ei vähenda aga tema sõnul Eesti tööturul keskmistes palgaootustes peituvat suurt, pea 30 protsendilist palgalõhet. Nimelt küsisid tänavu esimesel poolaastal mehed oma kandideerimisavaldustes keskmiselt enam kui 1300 euro suurust brutopalka, kuid naised 930 eurot.

Eesti keskmine brutopalk oli teises kvartalis 1082 eurot, mis on 7,1 protsenti suurem kui eelnevas kvartalis ning 5,8 protsenti suurem kui mullu samal ajal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles