Suurbritannia toetab Lissaboni leppe muutust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aprillis Lissaboni leppe vastu protestinud iiri farmerid..
Aprillis Lissaboni leppe vastu protestinud iiri farmerid.. Foto: AFP / Scanpix.

Angela Merkel kohtus eile õhtul Briti peaministri David Cameroniga, kes kinnitas talle, et Suurbritannia toetab väikest muutust ELi leppes, mis edaspidi eelarvekriise hallata aitaks – kui euroliit vastutasuks oma kulutustele piirangu peale paneb.

Pressiesindajate sõnutsi kordas Cameron oma seisukohta, et ELi eelarve ei tohi 2011. aastal kasvada üle 2,9 protsendi ning peab peegeldama ka edaspidi liikmesriikide kasinusmeetmeid.

Euroopa parlament nõuab aga poole suuremat eelarvekasvu.

Pressiesindajate sõnutsi kinnitas ja toetas Saksa kantsler omalt poolt Cameroni seisukohti.

Merkel, kes ELi liidritelt leppe muudatuse sisuliselt välja pigistas, oli Cameronile külla sõites vägagi teadlik, milliseid probleeme see samm tema Briti kolleegile kaela võib tuua.

See, et ta Cameroni «eelarvemanitsust» toetama asus, oli ilmselgelt mõeldud aitamaks Briti peaministril kodus euroskeptitsismiga toime tulla.

Cameron on väga selgesõnaliselt mõista andnud, et tal ei ole ELi leppe piiratud muutuste vastu mitte midagi – seni kui see puudutab rangelt üksnes eurotsooni ning ei anna Brüsselile võimu Londoni üle.

Copyright The Financial Times Limited 2010.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles