Rõivas: Soome otsus võimaldab välja arendada ühtse gaasituru

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: Jaanus Lensment

Peaminister Taavi Rõivas ütles, et Soome valitsuse otsus liikuda edasi Balticconnectori projekti arendamisega on hea uudis ja võimaldab välja arendada ühtse Balti-Soome gaasituru.

«Tänane soomlaste otsus tähendab seda, et aastaks 2019 on olemas regionaalne Balti-Soome gaasiturg, mis tagab meile nii gaasivarustuskindluse kui toimiva konkurentsi erinevate gaasitarnijate vahel,» ütles Rõivas ning lisas, et lisaks regionaalsele integreeritusele tagab Leedu-Poola gaasiühendus Eestile juurdepääsu ka Euroopa gaasiturgudele.

Soome valitsuse otsus loobuda LNG terminali ehitamisest Soomes ning anda ehitamise õigus Eestile annab peaministri sõnul võimaluse Eesti LNG terminali arendajatele liikuda edasi veeldatud maagaasiterminali väljaehitamisega Eestis.

Järgmise sammuna esitavad Soome ja Eesti poolsed projekti edendajad ühistaotluse Euroopa Ühendamise Rahastusest (CEF) Balticconnectori ehitamise kaasfinantseerimiseks.

Peaministri sõnul on reedene otsus Eesti ja Soome majandusministeeriumide ning süsteemihaldurite hea töö tulemus.

Eelmise aasta 17. novembril jõudsid Taavi Rõivas ja toonane Soome peaminister Alexander Stubb kokkuleppele, et aastaks 2019 ühendatakse gaasiturud ja rajatakse vajalik taristu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles