Laulasmaa SPAs asuva restoran Wicca peakokk ning mitmete kokaraamatute autor Angelica Udeküll soovitab lisaks puu- ja köögiviljadele kasutada joogi valmistamisel ka pakimahla.
Tuntud kokk soovitab: mõnusad mahlakokteilid
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apelsini-köögiviljasmuuti
- 500 ml apelsinimahla
- 150 g nuikapsast
- 100 g pirni
- 50 g varssellerit
- paar vart peterselli
- 10 jääkuubikut
Koori köögiviljad ja lõika väiksemateks tükkideks. Aseta kõik koostisosad blenderisse, lisa jääkuubikud ja purusta, kuni tekib kreemjas jook
Tomati-maasikajook
- 500 ml tomatimahla
- 150 g külmutatud maasikaid
- 150 g värsket kooritud kurki
- 40 ml värskelt pressitud laimimahla
- meresoola
- purustatud musta pipart
- basiilikut
- jääd
Lõika kurk väiksemateks tükkideks. Aseta kõik koostisosad blenderisse, lisa jääkuubikud ja purusta, kuni tekib kreemjas jook.
Soe ja vürtsine õunajook
- 500 ml õunamahla
- 200 ml vett
- 0,5 tl kooritud ingverit
- 2 ebaküdooniamarja
- 2 tüümianivart
- 2 tk tähtaniisi
- 0,5 vanillikauna
- 3 tera nelki
- 5 tera rohelist pipart
- 1 kaneelikoor
- Serveerimiseks pohli
Aseta vürtsid veega keema ja keeda tasasel tulel umbes 10 minutit. Lisa mahl ja kuumuta keemiseni. Serveeri pohlamarjadega.