Kohvisõpradel on täna põhjust tähistada

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvi valmistamine.
Kohvi valmistamine. Foto: Kafo

Täna tähistatakse rahvusvahelist kohvipäeva, millega pööratakse tähelepanu kohvikasvatajatele ja kvaliteetsele kohvile. Kohvipäevaga on ühinenud mitmed Eesti kohvikud ja kohviettevõtted.

Kohvipäeva on tähistatud aastakümneid mitmetes maades erinevatel aegadel, kuid 14.juulil 2015 kuulutas Rahvusvaheline Kohviorganisatsioon oma 75 liikmesriigiga ametlikuks rahvusvaheliseks kohvipäevaks 1.oktoobri.

Eesti kohviettevõtte KAFO OÜ tegevjuhi Silver Ritsi sõnul on viimastel aastatel näha eestlaste kohvitarbimisharjumustes muutusi, näiteks teadlikkuse kasvu kvaliteetse kohvi ja erinevate valmistusviiside osas. «Aina enam eelistatakse kohviube jahvatatud kohvile ja head kohvielamust soovitakse mitte ainult kohvikus, vaid ka kodus ja töö juures,» ütles Rits.

Mitmed kohvikud nii Tallinnas kui Tartus annetavad 1.-4.oktoobril 10 senti igalt kohvijoogilt Dr. Klouni toetuseks. Kuni pühapäevani on igaühel võimalik teha heategu kvaliteetset kohvi nautides Reval Cafe's, Komeedis, St Patrick'sis, Truffe's ja Veski Kõrtsis.

Kohvipidupäeva puhul muudab KAFO oma Tammsaare tee 47 asuva keskuse ühepäevakohvikuks, et pakkuda kohvisõpradele parimat kohvi ning iseküpsetatud kooki. Lisaks toimuvad kell 12-16 tasuta kohvikoolitused, kus tutvustatakse kohvivalmistamise erinevaid meetodeid ning erikohvisid. Kohvi ja koogi eest saavad külastajad samuti annetada Dr. Klouni toetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles