Volkswagen säilitas kriminaaluurimise all olevale eksjuhile tippametikohad

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswageni endine tegevjuht Martin Winterkorn, kellelt autofirma nõuab emissiooniskandaali eest kahjutasu.
Volkswageni endine tegevjuht Martin Winterkorn, kellelt autofirma nõuab emissiooniskandaali eest kahjutasu. Foto: SCANPIX

Eelmisel kolmapäeval oma ametist tagasi astunud Volkswageni kontserni endine tegevjuht Martin Winterkorn pole vabastanud oma muid kontsernisiseseid tippametikohti, kirjutab Bloomberg.

Nimelt on Winterkorn jätkuvalt Volkswagenile kuuluva Audi AG ning veoautode üksuse valdusettevõtte nõukogu liige, lisaks jätkab Winterkorn ka Porsche Automobil Holding SE tegevjuhina, mis omab autotootja hääleõiguslikest aktsiatest 52,2 protsenti.

Porsche SE kinnitas Bloombergile, et Winterkorn on jätkuvalt ettevõtte tegevjuht ning keeldus võimalikke edasisi arenguid kommenteerimast.

Bloomberg kirjutas täna, et Saksamaa prokuratuur alustas Volkswageni endise tegevjuhi Martin Winterkorni suhtes kriminaaluurimise.

Uurimine algatati tegemaks kindlaks, kes on vastutav selle eest, mis võimaldas moonutada heitgaaside mõõtmistulemusi diiselmootoritega mootorites. Uurimise all on ka Volkswagen Grupp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles