Püssi vabrik protestis koos Euroopaga bioenergeetika vastu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Repo Vabrikud peahoone Püssis.
AS Repo Vabrikud peahoone Püssis. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Protestid ja meeleavaldused bioenergia ja rohelise eluviisi toetuseks on maailmas tavalised, täna aga toimus vastupidine meeleavaldus, kus teiste seas nõudis puidupõhise bioenergeetika pealetungi pidurdamist ka üks Eesti ettevõte.

Solidaarselt Euroopa kolleegidega seiskas täna tunniks ajaks töö Püssis puitlaastplaate tootev AS Repo Vabrikud, vahendab ERR Uudised.

Repo osales, kuna tahtis juhtida tähelepanu sellele, et puidu ahjuajamise tõttu on nende tooraine kallinenud umbes 40 protsenti ning turul valitseb jätkuvalt defitsiit, mistõttu ettevõte peab iga kuu mõned päevad tegevusetult seisma, see aga ohustab nende pakutavaid töökohti.

Firma juhid usuvad, et soojuseks ja elektriks kütmise tarvis tasub vaadata teiste biokütuste poole nagu põhk, hein ja vilja töötlemise jäägid.

Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive on aga vastupidisel seisukohal ning leiab, et puidupõhine bioenergeetika annab töökohti Eesti metsatööstusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles