Allan Martinson: investorist on raskem lahutada kui naisest

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allan Martinson.
Allan Martinson. Foto: Egert Kamenik

Riskikapitalist Allan Martinson ütles konverentsil «Visioonist lahendusteni 2010», et startup ettevõtted peaksid endale väga hoolega valima riskikapitali investori, kes nende ärisid rahastama hakkab.


Martinson märkis, et kui juba kord  investoriga käed löödud, on seda liitu hiljem raskem lahutada kui abielu ning selle muudavad keeruliseks lepingud.

Seepärast soovitab ta uurida startup firmadel väga hoolikalt investorite tausta. Tema sõnul ei tohi sellesse protsessi suhtuda kergekäeliselt, kuna ettevõte ja investor seotakse tihtipeale aastateks ning  kogu selle aja on ettevõtja professionaalne elu väga olulisel määral investorist mõjutatud.

Samas tõdes Martinson, et viimase paari aastaga on Eesti startup maastik aktiviseerunud kordades ning et tema pole sellisel hulgal uute ja huvitavate ettevõtete loomist varasematel aastatel näinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles