Liit: Tallinna hotellide täituvust hoiavad kõrgel NATO sõdurid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO lipp.
NATO lipp. Foto: SCANPIX

Eesti Hotellide ja Restoranide liidu (EHRL) sõnul on tänu NATO sõdurite siinviibimisele Tallinna hotellide täituvusnäitajad normaalsel tasemel püsinud.

«Kui vaadata täituvusnumbrit, siis sõdurid ongi seda vee peal hoidnud. Tallinna numbrid on ikka täna väga tugevalt mõjutatud nii öelda militaarturismist, tavalisi Soome ja Vene turiste on palju vähemaks jäänud,» rääkis EHRLi tegevjuht Raigo Triik BNSile.

Triik lisas, et kuigi kõikides hotellides neid ei ole, mõjutab NATO sõdurite kohalolek üldist täituvuse numbrit küllaltki tugevalt. «Mingi osa sõdureid jaotub viisakalt nelja tärni hotellidesse ja nad söövad seal kaks või kolm korda päevas, mis kasvatab nende hotellide käivet,» märkis Triik. Tema sõnul elab NATO sõdureid väga palju Radisson Blu Hotel Olümpia hotellis.

Radisson Blu Hotel Olümpia müügi- ja turundusdirektor Vitali Makejev ei soostunud sel teemal rääkima. «See, kas meie hotellis käib palju NATO sõdureid või mitte, jääb meie enda teada. Kes ja mis põhjusel meie hotelli külastab on konfidentsiaalne informatsioon, mida me ei jaga,» ütles Makejev BNSile.

Võrdlusanalüüsi süsteemi Benchmarking Alliance andmetel oli Tallinna hotellide täituvus augustis 6 protsenti madalam kui juulis, samas võrreldes 2014. aasta augustiga kasvas külastatavus 1,5 protsenti.

«Vaatamata sellele, et täituvuse osas on hotellid suutnud enam vähem sama taseme saavutada, on lõpptulemust ühe raskem saavutada, kuna hind on langenud ja majutuse pikkus vähenenud,» rääkis Triik.

«Täna liigseks optimismiks põhjust ei ole, võttes veel arvesse tõsiseid tööjõuprobleeme ning 2017. aasta alguses sektorit väga valusalt mõjutavat majutusteenuse käibemaksu tõusu,» märkis Triik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles