Viis parimat põhjust, miks tööpakkumisest keelduda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
5 parimat põhjust, miks tööpakkumisest keelduda
5 parimat põhjust, miks tööpakkumisest keelduda Foto: PantherMedia

Kui tunned edukalt kandideerimisprotsessi läbinuna, et miski on antud töökoha või tööandja puhul siiski häiriv, ei tohiks seda tunnet ignoreerida. Juhtimiskoolitaja Alan Cutter toob portaalis LinkedIn Pulse välja viis kõige olulisemat põhjust, miks tuleks tööpakkumisest siiski ära öelda.

1. Puuduvad võimalused edasiseks arenguks

Kindlasti ei tohiks vastu võtta tööpakkumist, mis paneb sind juba üsna varsti tundma, et oled oma karjääriga tupikusse jooksnud. Muidugi on teatud olukordades vaja teha kompromisse: näiteks kui otsidki oma CV täiendamise tarbeks ajutist tööotsa või oled olnud pikaaegselt töötu ning sul on vaja kuidagi raha teenida. Võimalusel tuleks siiski valida töökoht, millega avaneb potentsiaal ennast edasi arendada ning karjääriredelil tõusta. Vastasel juhul muutub töö sulle varsti igavaks ning sinu motivatsioon langeb. See aga tähendab, et võid üsna peatselt end leida järgmise töökoha otsingutelt.

2. Laiema visiooni puudumine

Töökoht ise võib olla suurepärane, kuid kindlasti tuleks mõelda ka sellele, milline on ettevõtte laiem visioon ning missioon. Kui ettevõtte eesmärgid ei suuda sind motiveerida ja inspireerida või tegu on ainult tühjade sõnakõlksudega, mida igapäevatöös ei järgita, tuleks tõsiselt kaaluda, kas on mõtet ennast sellise ettevõttega siduda.

3. Halb ajastus

Paraku ei mängi mõnel puhul ajastus sinu kasuks. Näiteks, kui sulle tehakse kiiret vastust eeldav tööpakkumine ajal, mil ootad vastust oma unistuste tööandjalt, tähendab see sulle üsna keerulise otsuse langetamist. Samas, kui tööpakkumise teinud ettevõte soovib sind ilmtingimata oma ridades näha, ollakse nõus ka veidi kauem sinu lõplikku otsust ootama.

4. Punased alarmlipukesed

Tea, kuidas ära tunda pisivihjeid ja viiteid sellele, et ettevõte ei pruugi sinu soovide ja vajadustega kõige paremini sobida. Näiteks võib sellest kandideerimisprotsessi ajal märku anda tööandja ebaprofessionaalne või puudulik kommunikatsioon ning sisutud, sõnakõlksudest koosnevad tööintervjuuküsimused. Palkamisprotsess peegeldab üsna hästi tööandja suhtumist oma töötajatesse, sinu asi on need vihjed kokku koguda ja neist oma järeldused teha.

5. Sa ei ole tööandjaga samal lainel

Enne, kui teed oma lõpliku otsuse, proovi panna paika oma tulevase rolli olulisemad üksikasjad. Milline hakkab su tööpäev välja nägema? Millega hakkad sa tegelema? Kui tööandja ei ole suutnud sulle kandideerimisprotsessi käigus seda selgeks teha, peaksid väga pingsalt järele mõtlema, kas pakkumine vastu võtta. Võibolla on sul otsuse langetamiseks vaja veidi rohkem informatsiooni?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles