Eestis tulevad taas müügile Visu suusad

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed suusatamas.
Lapsed suusatamas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eestis tulevad sel tavel üle viie aasta taas müügile Visu suusad, kuid erinevalt varasemast toodetakse neid nüüd Venemaal.


Kunagi valmisid Visu suusad Eestis, kuid siine vabrik  lõpetas 2004. aastal tegevuse. Venemaa spordivarustuse tootjale JSC EFSI ostis Viisnurgalt Visu suusavabriku seadmed, Visu kaubamärk aga läks suusavabriku müügiosakonna baasil moodustatud spordikaupade hulgimüüjale A2K Sport. Kolme aasta eest müüs A2K Sport Visu kaubamärgi JSC EFSI-le.

Täna teatas Viisnurk, et müüs A2K Spordile 45 000 krooni eest OÜ Visu. A2K Spordi juhataja Kaupo Koplus ütles, et OÜ Visu hakkab vahendama Venemaal toodetavaid Visu suuski Eestisse ja teistesse Balti riikidesse. «See tehas, mis Venemaal suuski valmistab, ei olnud piisavalt hea. Ei hakanud riskima,» selgitas Koplus, miks A2K Sport juba varem seda sammu ette ei võtnud. «Nüüd nad on jõudnud sinnamaani, et suudavad kvaliteetset suuska teha ja proovime uuesti.»

Kopluse sõnul on sellest, kui Eestis viimati Visu suuski osta sai, möödas viis aastat. «Viimaseid laojääke müüsime veel 2005. aastal,» meenutas ta.

Uuesti tulevad Visu suusad Eestis müügile detsembris või jaanuaris, ütles Koplus. «Tegelikult oleks pidanud need suusad kätte saama novembris, kuid tõenäoliselt siis veel ei saa,» märkis ta. «Aga oleme tellimuse esitanud ja meile on suusad lubatud, nii et sel talvel peaks müügile tulema.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles