Smuutide valmistajana tuntud Kadarbiku varustab kauplusi ka köögiviljadega ja lisas hiljuti valikusse ka aurutatud köögiviljade komplekti.
Leide toidumessilt: köögiviljakomplekt
Tagamõte on uuel tootel selge – kiirel ajal pole inimestel aega seista tunde pliidi ees ja keeta peeti, kapsast ja porgandit. Söögitegemine peab käima kiiresti ja nii on eeltöödeldud köögiviljad igati omal kohal.
Miks eelistas tootja aga aurutamist, mitte traditsioonilist keetmist? Ühe põhjendusena tõid Kadarbiku esindajad täna toidumessil välja maitse – näiteks aurutatud punapeedi mekk on oluliselt parem kui keedetul peedil, samuti on see mahlakam. Sellele lisandub veel tõsiasi, et keetmisel jääb osa kasulikke aineid paratamatult keeduvette, aurutamisel seda ei juhtu.
Köögiviljade komplekti on kokku köidetud porgand, peet ja hapukapsas. Sellisest kooslusest saab valmistada näiteks maitsva ja kiire hapukapsa-peedisupi supi, mida toidumessil ka proovida saab. Kadarbiku loal avaldab Tarbija24 selle ka lugejatele.
Hapukapsa-peedisupp
neljale
- 400g aurutatud hapukapsast
- 400g aurutatud punapeeti
- 200g aurutatud beebiporgandit
- 1 sibul
- 1 porrulauk
- 3 küüslauguküünt
- 2 punast paprikat
- 2 l puljongit (köögivilja või liha)
- õli
- soovi korral hakkliha või vorstikuubikuid
maitsestamiseks soola, pipart, suhkrut, maitseaineid vastavalt soovile (tüümian, salvei, basiilik vms).
Haki sibul ja küüslauk, lõika porru ja paprika tükkideks ning kuumuta pannil õlis. Lase puljong potis keema, lisa pannil kuumutatud köögiviljad ja aurutatud hapukapsas, keeda veidi nõrgal kuumusel. Haki aurutatud peet ja beebiporgandid, lisa potti, keeda veel veidi ning maitsesta. Soovi korral lisa pannil kuumutatud hakkliha või vorstikuubikud. Serveeri hapukoorega.