Ernst & Young vähendas euroala majanduskasvu prognoosi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa
Töötukassa Foto: Raigo Pajula

Konsultatsioonifirma Ernst & Young vähendas oma prognoosi eurotsooni järgmise aasta majanduskasvu suhtes ning tõi piirkonna suurima probleemina välja töötuse.

Konsultatsioonifirma ennustab eurotsooni ning sealhulgas ka Eesti kasvuks järgmisel aastal 1,4 protsenti senise 1,5 asemel, kuna kriisist toibumine on kolmandas kvartalis olnud oodatust aeglasem.

«Uuringu kohaselt ei hakka töötus vaatamata valitsuste positiivsetele sõnumitele märkimisväärselt langema enne 2011. aasta keskpaika,» sõnas Ernst & Young Balticsi partner Ranno Tingas

Tingas selgitas, et enamik euroalasse kuuluvate riikide valitsusi on raskes olukorras ka piirava eelarvepoliitika tõttu, mis sunnib otsima täiendavaid kulukärpe kohti ning toob endaga kaasa maksukoormuse tõusu ja pensioniea tõusu.

Ernst & Young`i partner Ivar Kiigemägi lisas, et ligipääs vabale kapitalile on piiratud ja sissetulevate investeeringute maht endiselt väike, seda eriti Ida-Euroopas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles