Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Kalapulgad jõudsid pensioniikka

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Tarbija24
Copy
Kalapulgad.
Kalapulgad. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Külmutatud kalapulgad tähistavad järgmisel nädalal oma 60.sünnipäeva.

Esimesed kalapulgad valmistati Birds Eye ettevõtte poolt Great Yarmouthis, Norfolkis asuvas tootmistehases, vahendab Independent. Kalapulkade tootmise ametlik käivitamine toimus 26.septembril 1955.aastal, mis tähendab, et järgmisel nädalal võib tähistada paljude lemmik-kalatoote 60. sünnipäeva.

Fakte kalapulkade kohta:

  • Suurim kalapulk valmistati Saksamaal, see oli ligi kahe meetri pikkune ning kaalus ligi 135 kilogrammi.
  • Kalapulkade valmistamist alustati esialgu seoses sellega, et kalurid leiaksid võimaluse müüa aina suuremates kogustes kättesaadavat turska.
  • Kuigi traditsiooniliselt kasutatakse kalapulkade valmistamisel tursakala, tehti algselt katseid hoopis heeringaga.
  • Algselt müüdi kalapulki käsitööna valminud ja vahaga kaetud karpides, kusjuures iga pulga ümber oli mähitud trükimustriga ümbris.
  • Esimeses reklaamikampaanias teatati, et kalapulkades pole kalaluid, -jäänuseid ega –haisu.
Tagasi üles