Microsofti süüdistatakse USAs töötajate soolises diskrimineerimises

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsofti logo.
Microsofti logo. Foto: SCANPIX

Microsofti endine tehnoloogiatöötaja Katherine Moussoris kaebas maailma suurima tarkvaraettevõtte USAs Washingtoni osariigis kohtusse, kuna leidis, et ettevõte on eelistanud oma palga- ja edutamispoliitikaga järjepidevalt meessoost töötajaid, vahendab Reuters.

Moussourise esitatud süüdistuse järgi eelistasid tema ülemused mitmel korral edutamisotsuste tegemisel vähemkvalifitseeritud mehi ning talle heideti ette, et tema «kombed» või «stiil» ei ole ettevõtte jaoks sobivad.

Samuti olevat Microsoft töötajate tulemuste subjektiivsel numbripõhisel hindamisel eelistanud järjepidevalt mehi, kes said naistest tavaliselt alati kõrgemad punktid.

«Microsoft alaväärtustab süsteemselt oma naistehnoloogiatöötajate panuseid ja saavutusi,» väitis Moussourise advokaat.

Reutersil ei õnnestunud ettevõttelt kommentaari saada.

Microsofti jaoks on tegu on esimese soolise diskrimineerimise süüdistusega, varasemalt on sarnaseid kohtuasju algatatud näiteks Facebooki ja Twitteri vastu.

Protestiks oma ülemuste väidetava diskrimineeriva poliitika vastu lahkus seitse aastat Microsoftis veetnud Moussoris ettevõttest eelmisel aastal. Kohtuvaidluse abil soovib ta ettevõttelt saada umbes 5 miljoni dollari suurusjärgus kompensatsioone.

USA tööjõustatistika ameti andmetel teenivad mehed riigi tehnoloogiatööstuses keskmiselt 24 protsenti rohkem kui naised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles